dinsdag 10 november 2009

Snel Geld Lenen Voor Een Auto

Nu de economie in het slop zit is er een grote toename in de vraag naar leningen voor van alles en nog wat, dus ook voor auto leningen. Als je tegenwoordig een auto wilt kopen ben je bijna een jaarsalaris kwijt, dus een lening voor een auto nemen is niks vreemds. Ga je tweedehands kopen dan is het weer een ander verhaal, maar dan kun een autolening ook nog altijd van pas komen.

Wanneer je vandaag gaat kijken voor autoleningen dan is de kans vrij groot dat je uitkomt bij de contructie van een persoonlijke lening. Het mooie van een persoonlijke lening is dat deze een vaste datum heeft waarop die afloopt. Geen moeilijk gedoe met aflossingconstructies of beleggingspolissen, gewoon maandelijks aflossen tot het afgelopen is.

Wanneer je geld gaat lenen voor een auto, knoop dan in je oren dat je richting aflossing werkt. Als je tussentijds kunt aflossen, doe het dan. Zorg dat je niet de vergissing maakt om de lening voor een auto te lang te trekken, want dat kost een hoop geld. Geld lenen voor auto komt vaker voor dan je denkt.

Soms worden er doorlopende kredieten aangeraden om een auto te kopen. Hier zijn wij niet echt liefhebbers van. Wat het probleem is van een auto financieren met een doorlopend krediet is dat je minder snel richting aflossing gaat en steeds opnieuw kunt opnemen. Ga zo snel mogelijk richting aflossing als je leent voor een onderpand dat met de tijd in waarde daalt. Sluit geen eindeloze verplichting af en werk gewoon richting afsluiting.

Een autolening kun je in elk geval in allerlei varianten afsluiten. Natuurlijk kun je bij de dealer waar je de auto koopt een auto lening nemen, maar je kunt ook nog eens bij je eigen financieel adviseur informeren. Doe jezelf een lol en vergelijk rentetarieven door met meerdere partijen te praten. Een goede vergelijking kan je een hoop besparing opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten