woensdag 25 februari 2009

De beste tips om de beste autofinanciering te krijgen

Veel mensen die een nieuwe auto willen kopen overwegen een auto lening. Er zijn heel wat aanbieders van autoleningen in de markt. Daarom moet je altijd goed vergelijken bij het zoeken naar een auto lening. Vergelijken levert je de beste deals op, vooral op rentegebied. Als je alles wat duidelijk wilt krijgen over vergelijken, lees dan verder. Een goede vergelijking maken is de beste wijze om de goedkoopste auto financiering te krijgen.

Het is tegenwoordig gebruikelijk om een lening te nemen voor het kopen van een nieuwe auto. Het is een hele tijd geleden dat het 'not done' was. Maar door de torenhoge autoprijzen kan het haast niet anders. Nu is lenen ook niet goedkoop, maar het geeft je wel de tijd om kleinere bedragen over lange termijn te betalen. Een gemiddelde auto kost tegenwoordig ook een gemiddeld jaarsalaris, dus een lening voor auto is echt geen schande.

Hoeveel er ook omheen wordt gepraat, als je een auto financiering gaat afsluiten komt het neer op twee mogelijkheden. Je kunt de keuze maken voor een persoonlijke lening en je kunt de keuze maken voor een doorlopend krediet. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen. Vraag je adviseur of hij je beide opties kan uitleggen. Zo kun je de beste, best geïnformeerde keuze maken voor de goedkoopste autolening.

Wanneer je jouw autolening gaat afsluiten, let op met sensationele benamingen voor de lening. Auto financieringen komen op de bovenste 2 opties neer. Een chique naam is leuk, maar een lening is een lening. Soms ben je daarom ook beter af met een 'gewone ' lening i.p.v. een lening met een ingewikkelde naam.

Internet blijft een geweldige informatiebron. Er is ontzettend veel informatie te vinden over allerlei leningvormen. Het is veelal commercieel van inslag, maar je krijgt wel een duidelijk beeld van de kosten en de beschikbare mogelijkheden. Bekijk de advertenties eens van banken, omdat ze vaak acties hebben met aantrekkelijke rentes. De rentetarieven van de autoverkopers zijn soms niet concurrerend als je serieus op zoek gaat naar goede aanbiedingen. Doe je onderzoek en het kan je een hoop geld opleveren bij je auto lening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten