zaterdag 7 maart 2009

Hypotheek adviseur - Zo kies je de juiste

Het is niet makkelijk om een goede hypotheekadviseur te vinden. Elke adviseur zegt natuurlijk dat hij de beste keuze is en dat hij onafhankelijk is. Maar hoe kun je er nou zeker van zijn dat jouw adviseur ook het beste voor jouw situatie is?


Het is de moeite waard om goed te zoeken naar een écht onafhankelijke hypotheekadviseur. Daarbij moet je natuurlijk bedenken wat onafhankelijk nou echt betekent. Bijna elke hypotheekadviseur schermt wel met het woordje onafhankelijk hypotheek advies, maar hoe onafhankelijk is bijvoorbeeld een hypotheekadviseur van een bepaalde bank? Denk je dat hij de producten van zijn concurrent aan de man gaat brengen?


En hoe onafhankelijk is de adviseur die al zijn productie op 1 plek doet? Ondanks dat het lijkt alsof de tussenpersoon onafhankelijk is, is deze het in werkelijkheid helemaal niet. Het komt ook veel voor dat een geldverstrekker of verzekeringsmaatschappij de eigenaar is van een bepaald hypotheekkantoor. Dit soort satellietkantoren mogen uiteraard niet zeggen dat ze onafhankelijk zijn, maar ze schreeuwen ook niet van de daken dat ze het niet zijn.


Je moet bij een hypotheekadviseur zowel een goed gevoel hebben als de zekerheid dat hij je de beste deal gaat vinden. Hoe aardig de adviseur ook is, je hebt aanbiedingen nodig van meerdere geldverstrekkers en je moet niet belemmerd zijn door de beperkte mogelijkheden van je hypotheekadviseur.


Om te weten te komen of jouw adviseur echt onafhankelijk is, stel hem gewoon de vraag. Als je een ontwijkend antwoord krijgt weet je eigenlijk al genoeg. Als hij bevestigend antwoordt, vraag dan tot hoeveel geldverstrekkers hij toegang heeft. Je moet het aantal weten omdat je bij sommige geldverstrekkers betere voorwaarden kunt krijgen als andere. Je zou duizenden euro's voordeel kunnen mislopen omdat jouw hypotheekadviseur niet bij genoeg bronnen de tarieven opvraagt.


Bereid je voor op een gesprek met je hypotheekadviseur, want het is de moeite waard. Een paar vragen stellen kan al voor duizenden euro's voordeel zorgen op langere termijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten