vrijdag 20 november 2009

Lening Voor Een Auto

Om een auto te kopen zul je in deze tijd bijna altijd een lening nodig hebben. Een lening voor een auto valt meestal in de klasse van een persoonlijke lening. Ondanks dat zijn er nogal wat zaken waar je voor moet oppassen als je dadelijk een lening voor een auto gaat afsluiten.

Een lening voor een auto heeft om te beginnen bij verschillende aanbieders verschillende rentes. De dealer waar jij de auto bij koopt heeft mogelijkheden om je auto financiering te regelen. Soms is dit ontzettend voordelig, maar zorg dat je enigszins op de hoogte bent van rentes en voorwaarden alvorens je voor een auto lening tekent. De concurrentie is moordend op de markt voor persoonlijke leningen en jij kunt hier gebruik van maken als je maar de moeite neemt om te vergelijken.

Een autolening is zoals gezegd meestal een vorm van persoonlijke lening. Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat er een overzichtelijke wijze van aflossen is en een duidelijke datum waarop de lening afgedaan is. Een trucje bij veel kredietsoorten is dat de aflosdatum flexibel is of een beetje vaag. Bij een persoonlijke lening weet je tot op de dag nauwkeurig waar je aan toe bent.

Het prettige aan dit leningtype is dat je altijd weet waar je aan toe bent. Daarnaast werk je bij een auto lening naar een eindpunt toe waarop de lening compleet is afgelost. Je komt dus nooit van een koude kermis thuis op de aflosdatum. Veel andere leningen hebben een vagere afloopdatum of hebben helemaal geen deadline. Als de deadline ontbreekt loopt een lening dan ook langer door, dus meer inkomsten voor de geldverstrekker.

Een auto lening biedt ook vaak de mogelijkheid om vroeger af te lossen. Zorg ervoor dat je dit wel vooraf navraagt, want er zijn leningsoorten die dit weer niet toelaten. Als je de mogelijkheid hebt, los dan zoveel mogelijk zo snel mogelijk af. Het scheelt je op langere termijn heel wat rente en kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten