woensdag 6 januari 2010

Rekening Courant Krediet

Om een rekening courant krediet af te kunnen sluiten, ook nog in deze tijd, is het belangrijk om je huiswerk te hebben gedaan. In elke lijst met tips om een rekening courant krediet aan te vragen kun je wel terugvinden dat je jaarverslagen moet hebben van je onderneming maar men vergeet iets dat maar zelden word genoemd.

Een goede relatie met je accountant of boekhouder. Deze mensen kunnen een aanvraag voor een rekening courant krediet maken of breken. Ze hebben de vervelende eigenschap dat ze zo hun best doen om de uiteindelijke aanvraag te verpesten. Het is zo dat ze eigenlijk zelf niet waarom ze het doen, maar ze doen het. Waarschijnlijk zit het hem erin dat een ondernemer gewend is risicos te nemen en een accountant of boekhouder haat risicos.

Een logisch gevolg van het afsluiten van een rekening courant krediet is nu eenmaal de risicos die jij in het bedrijf hebt. Maar daar raak je dus meestal je personeel en de cijferkrakers kwijt. Dit soort mensen is het niet gewend om risico's te nemen en vinden dit ook niet fijn. Zij zullen alles eraan doen om meteen de meest negatieve onzin uit te kramen en alle doemscenerio's naar boven halen. Het is dus van belang dat je met deze mensen overleg hebt voordat je een rekening krediet gaat aanvragen. De aanvraag versturen zonder een controle te doen vergroot natuurlijk je kans op afwijzing enorm.

Zodra je het rekening courant krediet toegewezen krijg moet je oppassen dat je het niet te snel verbruikt. Natuurlijk is het fijn om ergens op terug te kunnen vallen, maar zoals altijd is het niet makkelijk om van het verboden fruit af te blijven. Je zult in de verleiding komen om dingen te kopen die je normaal niet zou kopen. Laat je niet verleiden tot het kopen met geleend geld van onzinnige dingen. Wees ervan bewust dat een rekening courant krediet dient als vangnet en niet is bedoeld om ermee te gaan investeren.

1 opmerking:

  1. Een RC krediet is simpelweg een lening. Er zijn verschillende redenen om wel een lening voor een auto af te sluiten: http://autogeldlenen.nl/component/content/article/15-aarom-wel-geld-lenen-voor-een-auto

    BeantwoordenVerwijderen