dinsdag 31 maart 2009

Geld lenen en minikredieten, goed idee?

Een lening of 2de hypotheek nemen wordt steeds gebruikelijker. Maar hoe weet je of het een goed idee is voor jou? Is spaarzaamheid nog steeds het beste, of zijn leningen soms onvermijdelijk?

 

Een 2de hypotheek afsluiten of een lening nemen is bepaald niet altijd een verstandige mogelijkheid. Soms wordt de beslissing om geld te lenen te snel gemaakt. Als dat gebeurt komt het al snel voor dat er flink geld wordt verloren op de lening of het minikrediet in korte tijd. Een autolening kan bijvoorbeeld nooit een winstgevend doel zijn. Soms kan het echt niet anders, maar het is verstandiger om te proberen geld op te sparen en zoveel mogelijk op een auto aan te betalen.

 

Een 2de hypotheek wordt vaak verstandiger gebruikt, voor een verbouwing van keuken, badkamer of zolder bijvoorbeeld. In die gevallen is het dus wel een investering. Omdat het onderpand stijgt in waarde wordt het daarmee een meer verantwoorde lening.

 

Laat het voorop staan dat je het beste geld kunt steken in zaken die toenemen in waarde. Producten of goederen die dalen in waarde zijn meestal geen goed onderpand voor een lening. Als je het doel moet opgeven voor je lening of 2de hypotheek, vertel er dan te allen tijde de waarheid over. Een bank stelt dit dan ook niet op prijs en je kunt in grote problemen komen als je niet eerlijk bent over het leningdoel. Leen met beleid en denk goed na over de redenen van een lening!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten