zaterdag 28 maart 2009

Kies de beste lening of hypotheek

Eén van de sleutels bij een hypotheek of lening afsluiten is de juiste keuze maken. Je zult een lening vorm moeten kiezen, een geldverstrekker en een rentepercentage. Het is zaak om van te voren goed te overwegen wat je wilt zodat je de plussen en minnen van elke lening of hypotheek tegen elkaar kunt afwegen..

 

Het start allemaal met de bedoeling waarvoor je leent. Het is bijvoorbeeld zaak om je hypotheek erop af te stemmen als je van plan bent alweer binnen 5 jaar te verhuizen. Bij een uitgave met stelposten, zoals een verbouwing, zul je een andere lening vorm nodig hebben als bij het lenen voor een auto bijvoorbeeld. Laat je lening die je nu afsluit beïnvloedt worden door je toekomstwensen.

 

Een adviseur kan je goed helpen bij het afsluiten van een persoonlijke lening als je nog niet zo bekend bent met lening vormen. Een hypotheek afsluiten is bijna altijd zo ingewikkeld dat je beter uit bent met het kiezen voor een adviseur. Een leningvorm kiezen doe je het beste door het inwinnen van de meeste informatie.

 

Bij het vergelijken van offertes voor een lening of hypotheek is het van belang om offertes naast elkaar te leggen en kleine lettertjes te bekijken. Je rente kan bijvoorbeeld worden beïnvloed door bijvoorbeeld te looptijd van lening. Een veelgebruikte truc is ook de boete die komt kijken als je een lening of hypotheek vervroegd wilt aflossen. Zorg dus dat je niet teveel haast hebt als je jouw offerte gaat doorlezen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten