donderdag 7 januari 2010

Auto Kopen Op Afbetaling

Als de economie wat lastig in een land gaat is het vaak niet eenvoudig voor een autoverkoper. Daardoor kunnen mogelijke klanten makkelijker een financiering voor een auto afsluiten. Wanneer je had voorgenomen om een auto te kopen door middel van een financiering of afbetaling dan is op dit moment een zeer gunstige tijd.

Er zijn verschillende financieringsconstructies mogelijk als je een nieuwe of nieuwere auto wilt aanschaffen.

Op de eerste plaats kun je natuurlijk een PL of DK afsluiten om in je financieringsbehoefte te voldoen. Een persoonlijke lening is nog altijd de meest gebruikte leningvorm voor deze aankoop. Simpelweg vanwege het feit dat het recht toe recht aan is. Je sluit een lening af, betaald ieder maand de aflossing met renten en de auto is van jou.

Naast het nemen van een lening zijn er nog een aantal leasing opties. Wanneer je een keuze maakt voor financial leasing dan los je iedere maand af. Je betaalt dan iedere maand meestal een zelfde bedrag als ware op afbetaling, maar wordt pas eigenaar van de auto na dat lease overeenkomst is afgelopen.

Dit heeft als voordeel dat je vaak wat voordeliger onderhoud kunt laten doen. Het vervelende van de constructie is als je niet meer wilt betalen, dat ze de auto zullen terug eisen omdat de dealer nog steeds eigenaar is.

Een auto kopen op afbetaling zal ook in houden dat jouw kredietwaardigheid wordt getoetst. Dit doet men middels een BKR rapport waarop staat hoe goed je in het verleden je kredietverplichtingen bent nagekomen. Wanneer daar verder geen negatieve vermeldingen op staan dan is er niks aan de hand, maar verwacht je obstakels omdat je in het verleden wel eens problemen hebt gehad met betalen dan is het beter om dat van te voren uit te zoeken om zelf een toets aan te vragen. Een tijdelijke periode van betalingsproblemen kan er tot leiden dat je nu een probleem hebt met het verkrijgen van een financiering voor een auto. Zo lang je het vooraf vermeld kan er nog iets aan gedaan worden, dus probeer dit niet te verzwijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten