dinsdag 12 januari 2010

Binnen 1 Dag Geld Lenen

Lenen is traditioneel een nogal langdradige aangelegenheid. Banken nemen hun tijd en geldverstrekkers haasten zich ook absoluut niet om een bepaalde deal rond te maken. Met het uitkomen van de minilening is daar verandering in gekomen. De eerste lening waarbij binnen 1 dag geld lenen een echte mogelijkheid werd.

Een Pl of DK neemt soms meerdere weken in beslag voordat je over geld kan beschikken. Na het verzamelen van de benodigde stukken door de bank en er BKR toets was opgevraagd kon je na de controle hopelijk een antwoord verwachten of je aanvraag was geaccepteerd. Dit vonden lening vragers verschrikkelijk en zo ontstond er een nieuwe behoefte naar snel geld lenen, wat nu nog een gat in de markt was.

Dat gat werd opgevuld door minileningen. Een financiering waar je in een dag het geld kunt hebben. Als je bij de aanbieder voor de alle eerste keer geld leent moet het per fax, daarna is een sms al vaak voldoende. Het enige dat een minileningverstrekker vraagt is een fax met je gegevens, loonstrook en ID bewijs. Je schrijft erbij wat je graag wilt lenen, wat wel wordt terug gebracht tot een minium van paar 100 euro.

Als de de gevraagde gegevens met de fax hebben ontvangen dan heb je dezelfde of de dag erna het geld minus de rente tot je beschikking. Het rente tarief is ook extreem hoger, maar je zult er waarschijnlijk niet raar van opkijken, omdat je het voelde aankomen vanwege de minimale kwalificatie die wordt gedaan naar de geld vrager. Het risico voor zo'n soort aanbieders is groter, waardoor ze hoger kosten moeten tellen om eventuele problemen op te kunnen vangen.

Terugbetaling dient op een zeer korte termijn van meestal maximaal 2 weken zijn voldaan. Soms is het twee weken, soms is het drie weken, let daar even op. Bedenk je ook goed of je wel binnen dat termijn inkomsten hebt. Want als je bij een minilening niet je afspraken op tijd kan nakomen, dan zal je er achter komen dat je een grote fout hebt gemaakt. Je zult dan geld lenen binnen 1 dag als een hele nare ervaring beschouwen en als een stomme beslissing, terwijl dat ook heel anders had kunnen lopen. Een minilening kan een goede oplossing zijn als lening voor studenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten