woensdag 20 januari 2010

Lening Afsluiten

Om mensen er op te wijzen dat lenen geld kost is er onlangs in 2009 een reclame boodschap gemaakt waar de consument dit duidelijk wordt gemaakt. Ik denk dat de meeste onder ons wel snappen dat geld lenen niet gratis kan zijn. En het moet zeker opgevallen zijn dat bankgebouw niet van stro zijn gemaakt en dat de kosten hoog zullen zijn per maand. Deze dingen zullen dus betaald moeten worden met de rente die jij en anderen iedere maand moeten betalen.

Veel mensen hoor je op feestjes roepen dat dit zeer gemeen en eigenlijk niet door beugel kan. Dit is natuurlijk onzin. Er zijn ontzettend veel aanbieders op de leningmarkt van vandaag en jij hebt een vrije keuze in wie je kiest om jou een lening te verstrekken. Het is dus geen verplichting om een financiering af te sluiten. Ga ook niet verkondigen dat de omstandigheden je verplichten om een lening te nemen , want de omstandigheden veroorzaak je zelf. Er is echt geen sprake van dwang.

Geld lenen kun je soms beter voorkomen maar het hoeft echt niet altijd de verkeerde beslissing te zijn. Als je een lening neemt om iets te kopen dat gaat stijgen in waarde of in elk geval een stabiel onderpand is, zoals een huis, dan kan het een goede investering zijn. Het wordt wat lastig goed te praten als je geld leent voor je lievelings sport auto te kunnen rijden of voor een rondreis te maken. Dat is een van de domste investeringen die je kunt doen. Dit heeft er mee te maken dat je iets koopt waar van de waarde bijna zeker van zal gaan dalen en al helemaal vergeleken met de kosten wat je extra moet betalen voor de lening. Klinkt ingewikkeld, maar is basis economie. Geld lenen kost geld.

Conclusie, als een financiering niet nodig is , sluit dan geen financiering af. Het is wel het overwegen waard indien je een stabiel onderpand kunt aanschaffen dat de komende jaren nog goed kan renderen... We kunnen natuurlijk niet alle risico’s uitbannen, maar een groot gedeelte kan wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten